Zbogom Brus LI (SRB)

Zbogom Brus LI (SRB)

Sâmbăta 10 iunie

ZBOGOM BRUS LI

Zbogom Brus Li (ZBL) este o trupă punk-rock, post-punk ce a fost înființată în anul 1992 la Novi Sad, Voivodina, Serbia. 

ZBL combină stilul punk-rock cu muzică etno – iar rezultatul este unul de excepție. Formația în sine descrie acest gen muzical ca fiind ”punk-tamboura”. Instrumentele muzicale folosite sunt tipice, precum chitară și tobe în combinație cu duetul traditional voivodinian-begeșul (tradiționalul bass din Voivodina) și tamboura. Zbogom Brus Li se remarcă prin performanța lor teatrală pe scenă– inspirată din cinematografia horror și elementele muzicale etno-punk. Prezența lor scenică delectează ochii publicului într-un mare fel. Show-urile lor sunt îmbogățite cu o varietate de costume colorate și măști, astfel oferind publicului o experiență incomparabilă. Concertele lor live emană multă energie pozitivă pe scenă și voie bună. Trupa este deseori însoțită de grupul de teatru Black Hole,Orchestra Intoxicated Nights și Brass Orchestra. 

Stilul muzical unic al trupei Zbogom Brus li este influențat de către Muzica Tradițională din Regiunea Voivodina; Punk Rock-ul Clasic – Misfits, Ramones, Toys Dolls, Cock Sparrer, Dickies, Beatles, T-Rex, Hard-Ons și mulți alții; iar prezența scenică, cum este menționat și mai sus, de către Cinematografia Horror. 

Trupa a fost foarte activă în anii 90 – în mare parte Vojvodina, Serbia s-a bucurat de concertele lor, Țările Ex Yugoslave, Ungaria și România/Banat/Timișoara. Din anul 2005 trupa a început din nou în forță și a înconjurat multe festivale și baruri, iar în ziua de azi continuă să-și încânte fanii.