Embargo Fest vine la Timișoara cu un remember al anilor ‘90

Embargo Fest vine la Timișoara cu un remember al anilor ‘90

În contextul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, Embargo Fest, ediția a 4-a, se va desfășura la Muzeul Satului Bănățean, în perioada 9-10 iunie, și va purta mottoul „Remember the 90’s”. Ca în fiecare an, pe lângă muzica artiștilor consacrați în acea perioadă, evenimentul promovează și dansurile tradiționale specifice minorităților din Banat, dar și meșteșugul și bucătăria tradițională.

Embargo Fest este singurul festival de amploare care promovează minoritățile și multiculturalitatea specifică zonei Banat, iar alături de concerte, la fața locului, vor exista o sumedenie de activități: proiecţii de film, spectacolele de teatru pentru copii şi adulţi, ateliere de circ, dezbateri pe teme ecologice, zonă de distracţii pentru copii, târg de produse bio și alte activări ale sponsorilor și a partenerilor.

Invitatul special de anul acesta este Embargo Fest vă invită să participați în cadrul unui altfel de festival, unul în care publicul se va reconecta cu natura și va putea să-și aducă o pătură sau va putea să privească spectacolele de pe baloții de paie bine-cunoscuți. Scena principală va găzdui, în fiecare zi, ansamblurile de dansuri tradiționale și artiști precum Șuie Paparude, R.O.A., Canaf, Woodstock Barbie (Ungaria), The Midnight Vortex (Marea Britanie), Zbogom Brus Li (Serbia) sau Lupus Dacus. Invitatul special de anul acesta va fi Dr. Motte (Germania), un DJ cunoscut ca fiind fondatorul celui mai mare festival de trance din lume, Loveparade, Berlin. Începând cu anul 2019, Matthias Roeingh, alias Dr. Motte, a revenit în scenă cu un nou concept, „Rave The Planet – o nouă paradă pentru o nouă eră!”, organizație non-profit prin care și-a propus să includă cultura techno în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO.celebrul artist internațional Goran Bregovic, care va susține un concert extraordinar alături de Wedding and Funeral Band, vineri 12 august. El a devenit cunoscut alături de Bijelo Dugme, trupă în care a activat până în 1989, iar după destrămarea acesteia Emir Kusturica l-a convins să lucreze pentru industria filmului, lucru care s-a dovedit a-i fi benefic deoarece a creat coloane sonore pentru filme precum: Time of the Gypsies

Cititi intregul articol pe PRESSALERT.RO