Prima ediție ”Embargo Fest”, un remember al anilor ’90, la Dudeștii Vechi

Prima ediție ”Embargo Fest”, un remember al anilor ’90, la Dudeștii Vechi

Muzică, film documentar şi mâncăruri tradiţionale românești și sârbești, într-un nou festival în Timiş. Embargo Fest va avea loc la Dudeștii Vechi, o comună situată la 10 km de granița cu Serbia, și este un “remember” al anilor ’90 când, în timpul embargoului impus fostei Iugoslavii, mare pare din populaţia din zona de vest a ţării, care se afla la graniţă cu Serbia, a trăit din micul trafic, cu muzica şi produsele din fosta Iugoslavie.

Pe parcursul a trei zile, între 18 și 20 mai 2018, pe cele trei scene vor urca artişti consacraţi din țara noastră și din fosta Iugoslavie. Una dintre cele mai îndrăgite şi populare trupe din Serbia, Bajaga, va susţine un recital extraordinar în 20 mai.

Festivalul va avea şi o componentă culinară, comercianţii selectaţi în cadrul evenimentului vor aduce atât produse locale şi autohtone româneşti, cât şi produse tradiţionale sârbeşti.

Tot la Embargo Fest va fi proiectat documentarul „Peisaj după embargo“, realizat de Florin Iepan despre micul trafic de frontieră cu Iugoslavia, iar cei mici se vor putea bucura de spectacolele Teatrului Merlin din Timișoara.

Mai multe pe radiotimisoara.ro